Bewuste ouders, gezonde kinderen

Veel ouders bezoeken praktijk Culemnia. Zij kiezen bewust voor een natuurlijke geneesmethode waarbij hun kind centraal staat en er tevens aandacht is voor het verhaal van de ouders. Krijgt uw kind vaak antibiotica of andere medicatie? Wordt uw kind desondanks steeds opnieuw ziek? Een consult bij de klassiek homeopaat biedt andere mogelijkheden.

Klassieke homeopathie voor kinderen van deze tijd

Als je kind niet vanzelf beter wordt van ziekte, leer- of gedragsproblemen heeft, overweeg dan eens klassieke homeopathie als behandeling. Kinderen met een diagnose zoals autisme, ADHD of ADD  kunnen ook geholpen worden. De homeopathische middelen hebben geen bijwerkingen en zijn niet verslavend. Veel kinderen zijn overgevoelig voor geuren, geluid, details, sfeer, voeding en dergelijke. Ook zij kunnen geholpen worden met deze geneeswijze.

Homeopathie kan geweldig werken bij schoolgaande kinderen. Door een homeopathische behandeling kan het zelfvertrouwen groeien en kunnen de prestaties op school verbeteren. Kinderen gaan beter in hun vel zitten op een natuurlijke en milde manier. Steeds meer ouders kiezen ervoor om hun kind te laten behandelen met klassieke homeopathie. Zo wordt de weerstand van uw kind op een natuurlijke manier geactiveerd en opgebouwd door het immuunsysteem te activeren.

Homeopathie: een alternatief voor hormoonzalf bij eczeem

Bij ernstige vormen van eczeem wordt al voor zeer jonge kinderen nog al eens hormoonzalf voorgeschreven. Veel ouders willen dergelijke zalven liever niet gebruiken. De behandeling van eczeem d.m.v. klassieke homeopathie biedt verrassende mogelijkheden. Het vergt tijdens de behandeling iets meer geduld en inzet van de ouders maar vaak worden er goede resultaten behaald. Informeer naar de mogelijkheden door telefonisch contact op te nemen of het contactformulier op deze site in te vullen.

Antibiotica, het kan ook anders!

Als uw kind regelmatig verkouden is of een oorontsteking heeft wordt er nog al eens een antibioticakuur voorgeschreven. U krijgt wellicht te horen dat de weerstand van uw kind niet goed is en dat een antibioticakuur echt weer nodig is. Langdurig gebruik van antibiotica is echter onverstandig en schadelijk. Het heeft nadelige gevolgen en de weerstand van uw kind neemt er niet door toe, integendeel. Het kan ook anders. De klassiek homeopaat biedt een therapie die gericht is op het verhogen van de weerstand van uw kind en die helemaal afgestemd is op het kind zelf. Er zijn enkele duizenden remedies beschikbaar waaruit een keuze wordt gemaakt.  Want immers….ieder kind is anders.

Voor een afspraak: klik hier.

Vaccineren, wel of niet?
Hoe kom ik als ouder tot een verantwoorde keuze?

Het is de moeite waard om tijd te steken in de afweging over het wel of niet geven van vaccinaties aan uw kind. Het kan immers de gezondheid van uw kind en het welzijn van het hele gezin beïnvloeden. Het Rijksvaccinatieprogramma is een programma dat ouders op vrijwillige basis kunnen volgen. Het is allerminst verplicht, hoewel het wel zo lijkt. Ook de data waarop aanbevolen wordt te prikken zijn ‘vanaf’ tijden, bij twijfel en ziekte is het advies om ruimere marges aan te houden. Er is inmiddels een invloedrijke tegenbeweging ontstaan van ouders die een bewuste keuze willen maken.

Er zijn diverse mogelijkheden om klassieke homeopathie in te zetten voor de gezondheid van uw kind.

– Voor en na de vaccinatie

Een dag voor en gelijk na de vaccinatie worden er geneesmiddelen gegeven die bedoeld zijn om vaccinatieschade te voorkomen.

Deze behandeling wordt gestart na een intakegesprek met de moeder en het kind. Duur intakegesprek: 45 min. Kosten: € 50,–. Kosten per vaccinatieronde: € 17,50.

– Het oplossen van vaccinatieschade: ontstoren

Bij sommige kinderen ontstaat er schade na vaccinatie. Deze kan variëren van algehele malaise, problemen in de groei en ontwikkeling tot aan epilepsie. Met klassieke homeopathie kan de negatieve werking van de vaccinaties worden ontstoort, daarmee wordt de gezondheid hersteld.

Duur intakegesprek: 90 minuten. Kosten: € 100,–, inclusief medicatie.

– Homeoprophylaxe

Er is een homeopathisch alternatief voor vaccineren: Homeoprophylaxe. Daarmee is het mogelijk om uw kind preventief tegen ziektes te beschermen met homeopathische middelen. Tijdens een uitgebreid intakegesprek wordt met de ouders afgestemd hoe het programma er voor uw kind uit gaat zien en krijgt u uitgebreide uitleg. Uw kind volgt daarna onder begeleiding van de homeopaat een traject van twee jaar waarbij een reeks aan middelen wordt ingezet.

Klassieke homeopathie kan ook ingezet worden op het moment dat uw kind een (kinder-)ziekte heeft.

Voor een afspraak voor uw kind: klik hier.

Of stel uw vraag: klik hier.

De effectiviteit van homeopathie bij kinderen met astma

Er is onderzoek gedaan naar de effectiviteit van homeopathie bij kinderen met astma. 81 kinderen werden gedurende twee jaar gevolgd tijdens hun homeopathische behandeling. Zij werden gedurende deze tijd niet met andere geneesmiddelen behandeld. De conclusies waren dat de ouders veel minder een beroep hoefden te doen op hulpverleners, met veel minder medicatie toekonden en bovendien dat het kind veel minder thuis hoefde te blijven, evenals de ouders. Ze konden lichamelijk weer veel meer aan en ziekmakende factoren (allergenen) hadden bij 70% procent van de kinderen die hier gevoelig voor waren, geen vat meer op hen. Ook daalde het aantal infecties aanzienlijk. Namelijk met 88% van de kinderen die daar last van hadden.

Het onderzoek werd in India uitgevoerd door professor G.R. Mohan. (Bron: Homeopatic Links, volume 20, summer 2007).

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!