Wordt het consult vergoed?

Consult Klassieke homeopathie
Homeopatische consulten door veel zorgverzekeraars – vaak deels – vergoed als u aanvullend verzekerd bent. Zie de linker kolom voor meer informatie of download hier het Vergoedingen overzicht 2020.

Consult Spiegelkind
Wordt vergoed mits u of uw kind in combinatie met klassieke homeopathie behandeld wordt.

Traject voor hooggevoelige personen/kinderen
Homeopatische begeleiding tijdens dit traject komt voor vergoeding in aanmerking. Coaching komt niet voor vergoeding in aanmerking.

Er is een speciale zorgverzekering voor mensen die bewust leven
Deze zorgeverzekering is van Avero Achmea en partners en heet ‘de gezond leven verzekering’. Deze verzekering vergoed het eerste consult van een alternatief behandelaar met 50 euro extra, geeft 10% korting op de basis en aanvullende verzekering en 1 jaar gratis lidmaatschap bij de Vereniging Homeopathie. Klik hier voor meer informatie.

De enige zorgverzekeraar die helemaal niets vergoed is Interpolis. Sommige voordelige polissen van diverse verzekeraars kennen ook geen vergoeding. Dit kan een reden zijn om over te stappen.

Aanpassen of overstappen
Tot 31 december is het mogelijk om van zorgverzekeraar te wisselen of uw pakket aan te passen naar uw behoefte.

Het is aan u
Zorgverzekeraars maken winst op hun aanvullende verzekeringen. Sommige mensen sparen een bedrag per maand voor zorg die niet in de basisverzekering zit en betalen de consulten uit eigen middelen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!