Gezond en zelfbewust in praktijk Culemnia

“Ik ben Ron Wiebolt, geboren in Utrecht in 1968. Ik ben 23 jaar Klassiek homeopaat, Kindertolk en ik begeleid hooggevoelige mensen. Ik volgde eerst deels de opleiding fysiotherapie (1987 -1989) aan de Hogeschool Utrecht en studeerde daarna natuurgeneeswijzen op het Nederland College voor Natuurgeneeswijzen in Hilversum (1989-1993). In 1994 ben ik in Wijk Bij Duurstede een eigen praktijk gestart. Sinds 2001 werk ik in mijn praktijk Culemnia in  Culemborg en tegenwoordig ook in Tiel.  Ik behandel mensen met allerlei klachten met homeopathische middelen. Deze schrijf ik voor volgens de inzichten van mijn inspirerende leraren Rajan Sankaran, Anne Vervarcke en Michal Yakir”.

“In 2008 deed ik de training tot Kindertolk©. Ouders help ik sindsdien door hen, via een vertaling van de problemen die spelen hun kind, inzicht te geven”.

“In 2014 volgde ik een training tot coach van hooggevoelige mensen bij Susan Marletta-Hart. Veel hooggevoelige volwassenen en kinderen komen in mijn praktijk voor begeleiding”.

“Elke behandeling wordt op maat aangeboden. Dat geeft me elke dag weer nieuwe uitdagingen in het werk als therapeut.”

Klassieke homeopathie, helemaal van deze tijd

“Ik werk sinds 2003 vooral met de zogenaamde ‘Sensation methode’. Deze is ontwikkeld door de Indiase arts-homeopaat Rajan Sankaran. Bij ziekte is er een verstoring die overeenkomt het energetische patroon van een plant, dier of mineraal. Deze energievorm verstoort het menselijk evenwicht en geeft lichamelijke, emotionele en/of mentale klachten. Daarom zoek ik als klassiek homeopaat uit wat de aard van de centrale verstoring is en het wezen daarvan. Het gewaarwordingsniveau is het niveau (de ‘Sensation’) waar deze informatie voorhanden is. Het is dieper dan dat van lichaam en geest en vormt het centrale punt van de ziekte. Deze informatie is alleen op te halen met een persoonlijk en diepgaand gesprek. De met deze methode gevonden remedie zal vervolgens het evenwicht (soms spectaculair) herstellen door de centrale verstoring direct aan te pakken. De remedie is immers gelijk aan de verstoring, namelijk een homeopathische verdunning van de desbetreffende plant, dier of mineraal. Zo werken biedt vele mogelijkheden voor mensen die weer gezond willen worden en zich in balans willen voelen.”

“Ook veel ouders namen het besluit om eens een andere oplossing te zoeken voor de klachten van hun kind. Zij kozen dus niet de weg van de vele antibioticakuren of andere gewone geneesmiddelen maar wilden het probleem op een natuurlijke manier aanpakken. Dat is mogelijk met klassieke homeopathie waarbij er naar het totaalplaatje van iemands klachten wordt gekeken en ook naar de persoonlijkheid. We zijn immers allemaal anders. Als u dit u aanspreekt bent u van harte welkom”.

Spiegelkind

“In 2008 volgde ik een opleiding bij  Janita Venema en Astrid Klompstra om kinderen via de ouder(s) of verzorgers te helpen. Deze noem ik nu Spiegelkind. Een methode voor ouders die hun kind willen helpen door in de spiegel te kijken. Mijn taak is het om het gedrag, spel, de ziekte te vertalen naar heldere inzichten waar u als ouder/opvoeder wat mee kunt. De afgelopen tijd is de belangstelling hiervoor in mijn praktijk erg groot”. Lees meer.

Positief over hooggevoeligheid

“In 2014 volgde ik een  training bij Susan Marletta-Hart die vele boeken over hooggevoeligheid verkocht en tevens therapeute is. Hooggevoelige mensen en kinderen kunnen bij mij terecht bij voor persoonlijke adviezen en begeleiding. Want hooggevoelig zijn is zowel een hele opgave als een gave. We kunnen samen werken aan het tot recht komen van deze bijzondere eigenschap bij jezelf of je kind”.  Lees meer. 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!