Kijk mee in de spiegel van je kind

 

Help je kind door te ontdekken wat je kind jou wil vertellen. Laat jezelf spiegelen aan je kind.

Kinderen van deze tijd laten ons veel signalen zien d.m.v. hun gedrag, spel en klachten. Vaak wordt deze verkeerd of slechts voor een deel begrepen en krijgen kinderen stempels waar ze niet zomaar van af komen. Gelukkig kun je als ouder met de signalen aan de slag door jezelf te spiegelen en de signalen te laten vertalen. Zo help je je kind omdat er bij jou als ouder iets verandert door het diepe inzicht dat je krijgt.

Hoe werkt het?

Een kind voelt feilloos onze blinde vlekken aan. Omdat ze dat vaak verbaal niet kunnen uiten, laten ze die zien door bijvoorbeeld ‘vreemd en storend’ gedrag. Met de spiegelmethode worden de signalen die een kind laat zien vertaald naar een boodschap voor de ouder(s) om  inzicht te krijgen vanuit de signalen van je kind. Je zult vervolgens ervaren dat wanneer het goed gaat met jou, het gedrag van je kind ook ten positieve verandert.

Tijdens het intake gesprek met jou als ouder/opvoeder vertel je allereerst over wat er speelt bij je kind.  Vervolgens worden er een aantal vragen gesteld om belangrijke informatie te krijgen over je kind, jou en het gezin. Met deze informatie wordt na het eerste gesprek een vertaalslag gemaakt zodat het onderliggende probleem helder wordt.

Tijdens het tweede gesprek krijg je de vertaling te horen: dit is de boodschap van je kind voor jou. Een boodschap als met een verdiepend inzicht en tevens adviezen over hoe je de aanwijzingen van je kind concreet toe kunt passen in je leven, relatie, werk en de opvoeding.

Wanneer de boodschap die je kind voor je heeft duidelijk is, wordt in de vervolggesprekken samen gekeken hoe verder te gaan. Soms is het inzicht dat je hebt gekregen al voldoende, soms is er behoefte aan meer begeleiding.

 

Klik hier om een afspraak te maken.


Een voorbeeld

De neus, keel en luchtwegen van een jongetje zitten regelmatig vol slijm. Verder heeft hij telkens hoge koortspieken. Ik vraag de moeder of haar leven ook vol ‘overbodige rommel’ zit. Haar moeder bevestigt dit volmondig en slaakt een diepe zucht. Om de goede moeder te kunnen zijn die ze wil zijn, volgt ze allerlei cursussen en lezingen over opvoeden en leest ze daar alles over wat los en vast zit. Ze vertelt: “ik ben er zo koortsachtig (!) mee bezig”.

De boodschap van haar kind is: je hebt het er veel te druk mee, laat maar, je bent al een goede moeder, wees gewoon hier en nu bij me, dat is alles wat ik nodig heb. De moeder pikt het op en schrapt allerlei activiteiten. Het vol zitten en de koortspieken bij het jongetje verdwijnen binnen enkele dagen en blijven ook weg.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!