Opvoeden is tweerichtingsverkeer

Je kind in balans door jouw inzet. Want als ouders bewegen, beweegt het kind mee.

Wanneer ouders zich spiegelen aan hun kind gebeuren er bijzondere dingen met die kinderen. De boze buien of alsmaar terugkerende koortsaanvallen verdwijnen als sneeuw voor de zon, een kind wordt zindelijk of laat zich niet langer pesten, de (leer-)ontwikkeling wordt gestimuleerd en klachten verdwijnen. Ook de ouders zelf worden er beter van.

Ziektes, leer- en gedragsproblemen komen bij kinderen veelvuldig voor. Dit lijkt de afgelopen jaren alleen maar toe te nemen. Met name omdat er veel wordt gelabeld (diagnoses worden gesteld). Maar wat dan?

Je wilt het beste voor je kind. Hoe kun je daarbij helpen?

Dat kan door jezelf aan je kind te spiegelen. Na de intake krijg je een vertaling van de problematiek die bij je kind speelt. De boodschap die je ontvangt geeft je waardevolle inzichten. Deze wijzen de weg naar herstel van de balans bij je kind.

Dankzij deze hulp weet ik wat mijn dochter me wilde vertellen door middel van haar klachten. Ze liep achter op school, was  verkouden en klaagde over hoofdpijn. Ik snapte de vertaling die Ron me in het tweede consult gaf en ging aan de slag met de inzichten en adviezen. De klachten zijn over gegaan en op school gaat het nu weer goed met leren. Deze methode raad ik iedere ouder aan die naar zijn kind wil ‘luisteren’ naar wat hij/zij jou wil vertellen op haar eigen manierGroetjes, Marleen

Kinderen spiegelen hun ouders

Kinderen zijn creatief, spontaan, eerlijk, denken vrij en hebben lef. Deze eigenschappen zetten ze in om hun ouders te helpen. Door jezelf te spiegelen aan je kind(eren) krijg je inzicht in de dieperliggende oorzaak. Ziekte, leer- en opvoedproblemen worden vertaald naar waardevolle inzichten voor jou als ouder. Ook door middel van hobby’s en gedrag geven kinderen ons belangrijke signalen die we kunnen vertalen.

Een kinderhart is net als een spiegel, het reflecteert alles waaraan het wordt blootgesteld.

  • Is je kind uit balans?
  • Is je kind vaak boos of verdrietig?
  • Maak je je zorgen over wat er in de toekomst van je kind terecht komt?
  • Spelen er leer- of opvoedproblemen?
  • Gaat je kind vaak de strijd met je aan?
  • Dan maken we samen een…

Plan van aanpak 

De hulp gaat door middel van gesprekken met de ouder/opvoeder:

– Het intake gesprek (60 min.)

Tijdens dit gesprek vertelt je over je kind en wat er speelt. Vervolgens worden er een aantal vragen gesteld om belangrijke informatie te krijgen over je kind, de situatie en over wat er precies speelt in het gezin. Met deze informatie wordt een vertaalslag gemaakt waardoor de onderliggende oorzaak helder wordt.

– Therapeutisch gesprek (90 min.)

In dit gesprek krijg je de vertaling met inzichten. De boodschap van je kind voor jou. We gaan er samen voor zitten. Het gaat om een diep inzicht met adviezen over hoe je de aanwijzingen van je kind concreet toe kunt passen binnen je relatie, werk en de opvoeding.

– Vervolgconsulten (v.a. 30 min.)

Daarna is er begeleiding van jou als ouder die je te helpt om de handreikingen van je kind blijvend toe te passen in je leven.

Je bent vrijblijvend welkom

Deze methode kan worden ingezet naast andere behandelmethoden. Maak gerust een vrijblijvende kennismakingsafspraak voor meer informatie en een behandeladvies op maat. Iedere situatie is immers anders. Vul bij contact je gegevens in met je vraag.

Vergoeding

Er zijn vergoedingsmogelijkheden als je aanvullend verzekerd bent.

Een afspraak is zo gemaakt (klik hier).

 

 

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!