Behandeling en begeleiding van hooggevoelige kinderen 

Een hooggevoelig kind is gevoeliger is voor indrukken van de buitenwereld dan gemiddeld. Dit komt voor bij 15 a 20% van de kinderen. 

Hij of zij neemt subtielere nuances waar, raakt  sneller overprikkeld en wil zich daarom wellicht terug trekken. Het kind stelt veel vragen aan de ouders, kan verlegen overkomen en is gevoelig voor straf. Hooggevoeligheid komt evenveel voor bij jongens als bij meisjes. De meeste kinderen zijn gesloten van karakter (70% = introvert).

Deze kinderen reageren veel meer op hun omgeving, op drukte, op sferen en stemmingen en op hun ouders. Zij zijn sneller moe en uitgeput van al deze indrukken. Ze voelen veel aan, zoals andere mensen en dieren.

Het is niet zo dat het gehoor, gezichtsvermogen of andere zintuigen scherper zijn. Het verschil ligt hem in de hersenen zelf: in een zorgvuldigere informatieverwerking. Deze kinderen staan meer stil bij alles. Ze sorteren wat aan prikkels binnenkomt preciezer.

Of u kind hooggevoelig is kunt u onderzoeken door de test in te vullen op deze site. Stel de vragen zoveel mogelijk aan uw kind.

Traject op maat voor uw hooggevoelige kind

Deze eigenschap is een kwaliteit die, als de ouder hierbij aansluit, tot ontwikkeling kan komen. Om dit te bereiken is een speciaal traject ontwikkeld dat op maat aan uw kind en u wordt aangeboden. We starten met een intake om te bepalen wat er voor uw kind en u nodig is. Daarna volgt het op maat gemaakte traject.

U kunt hierbij denken aan:

  • Adviezen op maat voor u als ouder(s).
  • De behandeling van klachten (allergie, overgevoeligheid, wisselende emoties, etc…).
  • Werken aan de juiste balans in het gezin met bijvoorbeeld de Spiegelkindmethode en archetypen.
  • Het kind in zijn/haar kracht op school.

[big-ico-button  href=”http://culemnia2.culemnia.nl/wordpress/?page_id=12″ class=”book” text=” Maak een afspraak “/]

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!