Het ondersteunen van je immuunsysteem, je weerstand en levenskracht op een duurzame niet-toxische wijze is van vitaal belang om niet bevattelijk te raken voor het CoronaVirus. Blijf ondertussen zo bewust mogelijk hygiënisch leven en werken.

Virussen kunnen zich minder snel en goed vermenigvuldigen bij een hogere temperatuur. Als er dus hoge tot zeer hoge koorts ontstaat doet je lichaam een poging om afvalstoffen op te ruimen. Vanuit de Homeopathie begeleiden we koorts door bijvoorbeeld een passende remedie(s) voor te schrijven. Essentieel zijn ook de wikkels met citroen/lavendel om de onderbenen/beentjes, tevens een voetenbad met zeezout of Himalayazout. Koorts is een actie van het lichaam om het te schonen zodat er weer balans kan ontstaan.

Eet en drink SUPER gezond, het liefst zonder additieven en biologisch. Vermijd suiker zoveel mogelijk en als je rookt, probeer z.s.m. te stoppen!

Zorg voor voldoende ventilatie in je huis.

Wanneer mogelijk ga de ZonKracht in, zo ondersteun je het aanmaken van vitamine D. Deze vitamine is niet alleen belangrijk voor goede spierwerking en sterke botten, maar speelt een grote rol in de opbouw van onze weerstand. Via de huid, door het zonlicht, maken we zelf vitamine D aan.

Zorg elke nacht voldoende slaap, het liefst wat extra uren. Rijk aan vitamine C is de diksap en de oersap (van NatuFood ) van de Zwarte en Blauwe Bes. Ook het sap van de VlierBes ( Sambucus Nigra ) is een enorme vitamine C bron. Betreffende de superfoods is de poeder van de Camu Camu het meest rijk aan vitamine C. Deze bes van de struik, die onder andere in het Amazonegebied voorkomt, is zuur en soms te intens om aan kinderen tot jaa jaar aan te bieden. Een alternatief voor kinderen is bijvoorbeeld een elixer rijk aan vitamine C, Floradix Junior van Salus ( ook voor grote mensen! )

Virussen zijn dol op STRESS omdat het een aanslag doet op ons immuunsysteem. Angst, zorgen, verwachtingsangsten, paniek en het gevoel de controle te verliezen kunnen dat veroorzaken. Ervaar jij stress dan zal je lichaam ook stress gaan ervaren. Er wordt eerst adrenaline aangemaakt voor de zogenaamde vecht- of vluchtreactie. Bij de volgende stap maakt het lichaam Cortisol aan. Samen met adrenaline (en noradrenaline) wordt Cortisol aangemaakt in je bijnieren. Zodra de stresshormonen verhogen gaan de menselijke weerstand, vitaliteit en levenskracht dalen en kan nihil worden. Dit is het open “tuinhekje” voor het Coronavirus en natuurlijk ook andere virussen om zowel onze uiterlijke als innerlijke tuin binnen te komen. Endorfines, de gelukshormonen beschermen onze levenskracht en vitaliteit. Zij bouwen het op omdat vanuit ontspanning het immuunsysteem zo support krijgt.

Zorg dus elke dag voor ontspanning, jij-momenten, geniet-momenten en minstens twee tot drie schaterlach-momenten. Er worden via social media momenteel leuke, relativerdende fimpjes en dingen gedeeld.

Online yoga en Mindfullness worden aangeboden. Dit zijn zeer waardevolle methodes om gezond te worden.

Vanuit rust, overview en realiteit de situatie bezien geeft vertrouwen in jouw eigen zelfgenezend vermogen. Al eeuwen lang, in allerlei crisissituaties was en is er Homeopathie, ook NU.

Heb je vragen over wat homeopathie voor je kan beteken? Neem gerust contact op via 0345-616150 of via het contactformulier

(Met dank aan collega Lia Opstal- Dees voor deze tekst).

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!