Het ondersteunen van je immuunsysteem, je weerstand en levenskracht op een duurzame niet-toxische wijze is van vitaal belang om niet bevattelijk te raken voor het CoronaVirus. Blijf ondertussen zo bewust mogelijk hygiënisch leven en werken.

Virussen kunnen zich minder snel en goed vermenigvuldigen bij een hogere temperatuur. Als er dus hoge tot zeer hoge koorts ontstaat doet je lichaam een poging om afvalstoffen op te ruimen. Vanuit de Homeopathie begeleiden we koorts door bijvoorbeeld een passende remedie(s) voor te schrijven. Essentieel zijn ook de wikkels met citroen/lavendel om de onderbenen/beentjes, tevens een voetenbad met zeezout of Himalayazout. Koorts is een actie van het lichaam om het te schonen zodat er weer balans kan ontstaan.

Eet en drink SUPER gezond, het liefst zonder additieven en biologisch. Vermijd suiker zoveel mogelijk. Stevia is een goede vervanger. Rijk aan vitamine C is de diksap en de oersap (van NatuFood ) van de Zwarte en Blauwe Bes. Ook het sap van de VlierBes ( Sambucus Nigra ) is een enorme bron van vitamine C. Qua superfoods is het poeder van de Camu Camu het meest rijk aan vitamine C. Deze bes van de struik, die onder andere in het Amazonegebied voorkomt, is zuur en soms te intens om aan kinderen tot een jaar aan te bieden. Een alternatief voor kinderen is bijvoorbeeld een elixer rijk aan vitamine C zoals Floradix Junior van Salus.

Zorg voor voldoende ventilatie in je huis en in jezelf. Stop vandaag nog met roken of zoek hulp om dat te doen. Nu is de tijd!

Ga in de lente en zomer de zon in. Zo ondersteun je het aanmaken van vitamine D. Deze vitamine is niet alleen belangrijk voor goede spierwerking en sterke botten, maar speelt een grote rol voor het immuunsysteem. Via de huid maken we door zonlicht vitamine D aan, met name in de zomermaanden. Houdt rekening met je huidtype en bouw het zonnebaden voorzichtig op.

Zorg elke nacht voldoende slaap, het liefst wat extra uren.

Virussen zijn dol op STRESS omdat het een aanslag doet op ons immuunsysteem
Angst, zorgen, verwachtingsangsten, paniek en het gevoel de controle te verliezen kunnen stress veroorzaken. Ervaar jij stress dan zal je lichaam ook stress gaan ervaren. Er wordt eerst adrenaline aangemaakt voor de zogenaamde vecht- of vluchtreactie. Als de stress langer aanhoud maakt het lichaam Cortisol aan. Dat wordt samen met adrenaline (en noradrenaline) aangemaakt in de bijnieren. Zodra de stresshormonen verhogen gaan de menselijke weerstand, vitaliteit en levenskracht dalen en deze kan zelfs nihil worden. Dit is het open “tuinhekje” voor het Coronavirus en natuurlijk ook andere ziekmakers om zowel onze uiterlijke als innerlijke ‘tuin’ binnen te komen. Endorfines (gelukshormonen) beschermen onze levenskracht en vitaliteit. Zij komen vrij vanuit ontspanning en geven het immuunsysteem zo support. Zorg daarom dagelijks voor ontspanning, jij-momenten, geniet-momenten en minstens twee tot drie schaterlach-momenten. Er worden via social media momenteel leuke, relativerdende fimpjes en dingen gedeeld.

Online yoga en Mindfullness worden aangeboden. Dit zijn zeer waardevolle methodes om in balans te komen en te blijven.

Behandeling voor zieken besmet met het COVID-19 virus

Indien u een vermoeden heeft dat u ziek bent door besmetting met het COVID-19 virus gaan consulten telefonisch. Een homeopathische behandeling is aan te raden om uw vitaliteit te bevorderen en symptomen te verzachten, zeker als het ziekteproces zwaar is.

Homeopathie is een natuurlijke geneeswijze met respect voor mens, dier en milieu! Gebaseerd op eeuwenoude kennis en kunde. Met als belangrijkste regel: Voor alles niet schaden! Voor mensen die bewust met hun gezondheid willen omgaan. Dat is nu meer dan ooit nodig.

Heb je vragen over wat homeopathie voor je kan beteken? Neem gerust contact op via 0345-616150 of via het contactformulier

In september komt er een lezing over dit onderwerp. Raadpleeg deze site voor de datum. 

(Met dank aan collega Lia Opstal- Dees voor de inspiratie en tekst).

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!