Een mevrouw vertelt tijdens het eerste consult het volgende
“Ik heb zo’n vier vier a vijf keer per jaar een oorontsteking. Meestal de buitenkant af en toe van binnen. Het rechte oor duurt nu heel erg lang, en helemaal dicht. Ik krijg regelmatig antibiotica. Ook links heb ik last. Van het rechteroor is het gehoor is de helft en momenteel hoor ik helemaal niets. Ik heb ook een hormoonzalf om in het oor te smeren. Als de klachten beginnen gaan als eerste de oren kriebelen. Daarna gaat het oor ontsteken. Ook met zwemmen krijg ik het. In 1995 had ik het voor het eerst na zwemmen in het buitenwater. Het bleef eigenlijk zeuren en ging niet over. Ik wil er dan ook aan zitten, en gaat het meer pijn doen. Oor scheidde vocht uit in het begin. Teken van o jee het is weer zo ver. Half februari werd ik wakker in de nacht met erge oorpijn (re)…dit is gebleven nu”.

Ze beschrijft de pijn als een zenuwpijn en pijn die knarsend is en over het hele oor te voelen is.

Ze vertelt over zichzelf
”Als mens ben ik iedere keer bang dat er thuis ruzie komt met mijn schoonzoon die schreeuwt. Ik loop op mijn tenen en slaap slecht hierdoor. Bij ruzie zou me heel naar voelen, ongemakkelijk, nerveus en opgejaagd. Ik ben namelijk snel nerveus en heb last van spanning. Dat kan een hyperventilatie-aanval veroorzaken Ik heb dan een gejaagd gevoel van binnen. Verkeerd ademhalen, daar heb ik veel ook last van.

Ze vertelt verder: “Er zijn mensen die veel ‘energie van me stelen’. Ik doe het zelf door me teveel open te stellen voor mensen die met problemen zitten. Dan ga ik hyperventileren en verkeer ademhalen. Krijg druk hoofd, het gaat draaien en ga ik nare dingen denken. Ik ben lang bang geweest dat er iets aan de hand was mijn hart. Mijn hart gaat tekeer. Krijg het een beetje benauwd en een opgejaagd gevoel. Dat zit van binnen. Ik word er paniekerig van…”.

Zo ziet u dat er iemand vaak meerdere klachten heeft. Deze kunnen met klassiek homeopathie in een keer behandeld worden door van haar klachten de rode draad en de centrale verstoring uit te zoeken. Deze mevrouw krijgt haar speciale remedie toegestuurd en komt zes weken later op consult.

Het vervolgconsult
Na zes weken komt mevrouw terug. Ze vertelt:De volgende dag waren de oorklachten over! Ik hoefde geen paracetamol meer in te nemen voor de pijn. Daarna is het heel goed gegaan. Ik heb geen hormoon crème in de oren meer nodig. Ik ben heel tevreden. Geen jeuk en pijn meer in het oor. Ik weet niet wat me overkomt”.

Na een aantal consulten gaat het beter en beter met haar
Zo vertelt ze het derde consult dat het slapen redelijk goed gaat en ze daarvoor geen middeltjes meer gebruikt. In slaap vallen duurt even. Lange nachten niet slapen is echter voorbij. Ik krijg meer vertouwen in het slapen.

Heel belangrijk teken van het feit dat het beter met haar gaat is mede het feit dat deze mevrouw zich energieker voelt.